Nieuwe start naar werk!

Door een snel veranderende samenleving, mede als gevolg van toenemende integratie van nieuwe technologie, ontstaan er tal van nieuwe uitdagingen hoe we die technologie effectief en efficiënt aanwenden in ons dagelijks gebruik. Domotica, Robotisering, Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning en Business Intelligence zijn enkele relatief nieuwe gebieden binnen IT waar binnen volop kansen liggen om je te kunnen ontwikkelen en te onderscheiden.

Het Otwee Traineeship programma biedt afgestudeerde academici en HBO’ers met interesse in ICT-sector uitstekende carrièremogelijkheden. Ben je communicatief vaardig, analytisch sterk, enthousiast en ambitieus en bereid om in een zeer dynamische sector te investeren in je kennis en vaardigheden om succesvol te zijn? Dan zijn de maatwerk opleidingstrajecten van Otwee wellicht iets voor jou!

Werving & Selectie

Als Otwee trainee bevind je je doorgaans op het snijvlak van business en ICT en werk je mee aan projecten die een beroep doen op jouw kennis, vaardigheden en competenties. Je pakt nieuwe zaken snel op en je ontwikkelt die naar een professioneel niveau. Dat vraagt om een ambitieuze instelling maar doet ook een beroep op je persoonlijke ontwikkeling in het samenwerken met je (nieuwe) collega’s.

Voor wie?

Het Otwee Traineeship is bij uitstek geschikt voor recentelijk afgestudeerde HBO’ers en academici met interesse in de brede carrièremogelijkheden van de ICT-sector. Een ICT achtergrond is niet vereist, maar wél affiniteit met ICT. Daarnaast ben je HBO of WO afgestudeerd, ongeacht de studierichting, communicatief vaardig, proactief, flexibel, nieuwsgierig en analytisch sterk.

Onze trainees hebben de meest uiteenlopende studieachtergronden van geschiedenis tot wiskunde en van sociale wetenschappen tot marketing en alles wat daartussen ligt. Kortom, elke studie met analytische inslag is welkom!

Otwee IT Maatwerkopleidingen

Otwee is sinds jaar en dag een professionele en klantgerichte opleider in de IT-markt. Als één van de weinige biedt Otwee maatwerk opleidingstrajecten in de IT-sector aan. Deze bestaan uit een maatwerk ICT-opleiding waarbij een match wordt gemaakt tussen IT-kennis en vaardigheden die gevraagd worden in de markt en jouw kennis, vaardigheden en ambitie.

Talent management & Coaching

Gedurende de opleiding werk je aan de (her-)start van je loopbaan. Je verwerft daarmee kennis en inzicht over jezelf waardoor je meer gefocust bent en je je met hernieuwd zelfvertrouwen kan profileren en presenteren in de IT-markt. Daarmee nemen je kansen op succesvolle (her)intreding in de IT-sector aanzienlijk toe!

Hoe werkt IT Maatwerkopleiding?

  1. Stuur ons je actuele CV en je motivatiebrief.
  2. Wij screenen je CV, toetsen je motivatie en nodigen je uit voor een intakegesprek, wanneer wij voldoende potentie zien.
  3. In dit intakegesprek kijken wij naar je motivatie en competenties. Indien beide aspecten positief zijn dan zullen wij samen met jou een maatwerk opleidingsplan opstellen waarin vakinhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling worden gecombineerd.
  4. We vragen je ook om tijdens ons intakegesprek een assessment te doen. Deze analytische test geeft ons beide beter inzicht in een succesvolle afronding van de interne opleiding.
  5. Na succesvolle afronding van de opleiding word je op basis van een detavast constructie geplaatst bij een van onze klanten. De gehele traineeship periode duurt 12 maanden.
  6. Gedurende je traineeship wordt je intensief begeleidt door onze coach.

Detachering

Otwee heeft een uitgebreid netwerk aan ervaren IT-specialisten. Wij hebben ons gespecialiseerd in detachering van BI’ers, data-scientisten en developers. Door onze kennis en ervaring van onze specialisten te bundelen creëren wij een professionele omgeving waarin vakgenoten hun kennis en ervaring kunnen delen en uitbreiden. Bovendien biedt Otwee specifieke cursussen aan om je competenties op die vakgebieden verder te ontwikkelen.

Indien jij aantoonbare ervaring en kennis hebt op het gebied van R, Python, Machine-learning of Software Development en je accreditaties zijn op orde, komen we graag in contact met jou. Na ons intake-gesprek benaderen wij onze opdrachtgevers waar je op projectbasis wordt ingezet. Otwee fungeert als het aanspreekpunt voor jou en voor de opdrachtgever.

Geïnteresseerd? Schrijf je snel in en wij nemen contact met je op.