Wij zorgen voor uw nieuwe IT Professionals, die dezelfde taal spreken en zijn opgeleid volgens uw wensen.

Voor veel bedrijven is het aantrekken van nieuw Big Data talent in toenemende mate een grote zorg. Wij bieden een uniek concept, Otwee Maatwerk Opleidingen, een modulair trainee-programma voor talentvolle Big Data en BI-specialisten in spé, waar u samen met ons de vorm en inhoud bepaalt en waar wij voor de uitvoering zorgen.

Uw aankomend IT Talent

Naast de behoefte aan klassiek geschoold ICT-talent heeft u nu aanvullend behoefte aan ICT talent dat analytisch krachtig is en in staat vanuit een geheel andere hoek oplossingen te vinden. Bovendien ziet u toegevoegde waarde in het betrekken van externe bronnen met kennis en het relevante netwerk in aanvulling op HRM-activiteiten. Otwee is uw partner in Werving & Selectie, Coaching en opleiding.

Werving & Selectie

Het vinden van ICT talent met de juiste mix aan capaciteiten, persoonlijkheid en motivatie is geen sinecure. Zelfs niet in geval dat er veel kandidaten voorhanden zijn. Otwee ICT heeft ruim 15 jaar ervaring in het succesvol rekruteren, opleiden en coachen van jonge talentvolle WO’ers en Hbo’ers die een carrière in de IT ambiëren. In opdracht van de IT manager en in samenwerking met het HR, werft Otwee geschikt toptalent met passende vakinhoudelijke en persoonlijke competenties om een ICT-trainee-programma succesvol te doorlopen. Aan het einde van het Trainee-programma kunt u aangeven of u de trainee in eigen dienst wilt nemen. Bij onze aanpak houdt HR de controle en blijft de continuïteit en kwaliteit in uw IT afdeling geborgd.

IT Maatwerkopleiding & Coaching

Om een succesvol traineeship bij onze klanten te borgen werken wij volgens een vaste en beproefde methodiek in het selecteren van kandidaten. Bovendien biedt deze aanpak onze klanten de zekerheid dat de kandidaat goed past in de organisatie en mogelijk na het traineeship deel kan uitmaken van het vaste team.

Onze selectieprocedure bestaat uit de volgende stappen:

 • Samen met de klant stellen wij een profiel op van de kandidaat waarin de gewenste vakinhoudelijke competenties en persoonlijkheid staan beschreven.
 • Vervolgens starten we met de preselectie procedure waarin we geschikte kandidaten op basis van het profiel selecteren.
 • Een uitgebreid assessment maakt onderdeel uit van onze selectieprocedure dat ons ook inzicht geeft of de kandidaat onze IT-opleiding succesvol zal afronden.
 • Vervolgens stellen wij onze preselectie kandidaten voor aan onze klant.
 • Op basis daarvan start het trainingsprogramma dat bestaat uit 2 tot 3 maanden interne opleiding bij Otwee, gevolgd door een detavast periode bij de (eind)klant van minimaal 12 maanden waarbij de trainee intensief wordt begeleid door een coach van Otwee.

De opleidingen die worden gegeven zijn o.a SQL, PL/SQL, BI (o.a.MS-SSAS, MS-SSIS), R, Python e.d.

Detachering

Wij hebben een uitgebreid netwerk aan ervaren IT-specialisten. Wij hebben ons gespecialiseerd in detachering van Developers, BI’ers, data-scientisten en customer proces engineers. Door hun kennis en ervaring kunnen onze specialisten direct bij u aan de slag om u te helpen om uw project tijdig en binnen budget op te leveren.

Samenwerking met HR

Met het traineeprogramma van Otwee reduceren we het risico op vroegtijdige uitval, maar gelijktijdig nemen we ook werk uit handen zonder dat u daarbij de controle over de inhoud en het proces van het traineeprogramma verliest.

Het zoeken van goed personeel is een tijdrovende taak. Zeker binnen het IT Domein ontstaat in groot tempo behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden. Door die snelle vernieuwing in IT is het moeilijk die vaardigheden juist te kunnen omschrijven in een goed functieprofiel, laat staan daar ervaren kandidaten voor te werven. Daarbij komt het regelmatig voor dat de nieuwe collega’s uitvallen omdat ze bijvoorbeeld niet goed matchen. Vervelend voor u omdat daarmee veel van uw kostbare tijd en geld verloren gaat.

Met het traineeprogramma van Otwee reduceren we niet alleen het risico op vroegtijdige uitval, maar gelijktijdig nemen we u ook veel werk uit handen zonder dat u daarbij de controle over inhoud en proces van het traineeprogramma verliest!

Voordelen op een rij

 • U creëert continuïteit in uw IT-organisatie

 • Ontzorgen van de HR-organisatie met behoud aan controle
 • Geen risico voor u: Bent u niet tevreden over de kandidaat dan neemt Otwee deze terug. Zonder kosten!
 • Goede aansluiting kandidaten op de toekomstige functie door uitgekiende Werving & Selectieprocedure en intensieve begeleiding
 • Geregistreerd opleidingsinstituut (CRKBO)
 • Langdurige ervaring met het om- en bijscholen van IT-ers
 • Eén centraal aanspreekpunt voor maatwerkopleidingen, werving & selectie en detachering