Bob-Montijn-Hubert-Groen-Otwee2

Wie zijn de gezichten achter Otwee? En wat drijft hen om te doen wat ze doen? Je leert directeuren, Bob Montijn en Hubert Groen, beter kennen in dit interview.

Van studievrienden tot zakenpartners

Op de lerarenopleiding voor biologiestudent, leren Bob en Hubert elkaar kennen, ze zijn op dat moment 18 jaar oud. Na de opleiding stroomt Hubert door richting de IT, Bob gaat studeren aan de UVA en is daar gepromoveerd.

Bob

Bob, links op de foto, was klaar met zijn studies in de jaren ’90, maar er was geen werk op de arbeidsmarkt in zijn vakgebied. Daarom besloot hij zich te laten omscholen tot systeembouwer/-ontwerper bij Oracle. Wat hij later, in 2007, overnam.

Bob is de technische man binnen Otwee. Hij geeft regelmatig les op het NCOI en Hogeschool in onder andere Business Intelligence en Datamanagement. Dit doet hij om zelf scherp te blijven en om te kijken hoe de markt zich ontwikkelt en welke mensen er nu actief zijn in de branche.

Hubert

Waar Bob zich liet omscholen, ging Hubert, rechts op de foto, verder in IT. Hij werkte als projectmanager voor lokale en landelijke overheden aan grote implementatietrajecten voor software. Met name op het gebied van Zorg en Welzijn. Daarna heeft hij zich als bestuurder van een softwarebedrijf onder meer gericht op de ontwikkeling en implementatie van Benchmarksystemen voor medische specialisten.

Hubert heeft altijd met veel plezier met mensen gewerkt en om dit interessegebied verder te ontwikkelen, heeft hij coaching opleidingen gedaan.

Verzoening

20 jaar later, ontmoeten Bob en Hubert elkaar toevallig, op een verjaardag. Ze blijken een uitstekend team. Hubert blinkt uit in het contact met de mensen, terwijl Bob gespecialiseerd is in de techniek en veel kennis heeft van de inhoud. Samen kunnen zij zowel de klanten als de kandidaten goed benaderen en bedienen.

Motivatie binnen Otwee

Bob en Hubert vinden het heel interessant en leuk om nieuwe dingen te bedenken, te ontwikkelen en te zoeken naar de voorkant van de markt. Daarnaast geeft het hen veel voldoening om mensen aan een nieuwe uitdagende job te helpen.

Toekomstplannen

Naast het rekruteren en opleiden van Young Professionals, willen wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan helpen en bewust maken van een ‘’normaal’’ dagelijks leven. Waarbij structuur, collega’s en een sociaal leven centraal staan.

Door middel van ons programma, kunnen wij de vicieuze cirkel bij gezinnen die generatie op generatie van een bijstandsuitkering leven, doorbreken. Wanneer de ouders een baan hebben, zal de kans groter zijn dat de kinderen ook een baan vinden en willen gaan werken. ‘’Als wij daarin slagen, al zijn het er maar tien, dan zijn wij dol gelukkig’’. Aldus Hubert.

Bob vult aan: ‘’In het verleden heb ik met mensen uit onder andere AZC’s (Azielzoekerscentra) maar ook UWV geholpen om een baan te krijgen in Nederland. Zo heb ik een man die al 10(!) jaar in AZC’s verbleef, weer aan een baan geholpen. Hij was in zijn land van herkomst arts, maar hier kreeg hij geen werk. Uiteindelijk is hij omgeschoold naar de automatisering en heeft hij nu een goed betaalde baan. In ontvang nog steeds berichten van die mensen en dat geeft veel voldoening.’’

‘’Het werken met Young Professionals blijft leuk, maar het helpen van mensen die het minder hebben is ook heel waardevol voor ons.’’

Waarom Otwee

Otwee is een organisatie die kijkt naar de persoon en de inhoud. Je bent niet zomaar een nummer, we nemen de tijd voor onze kandidaten en vinden het heel belangrijk dat zij op hun plek zitten bij hun nieuwe werkgever. Hier zorgen wij dan ook voor.

‘’Inhoud en menselijkheid gaan voor ons hand in hand.’’

Leer ons kennen!